Η Μέρκελ συμφωνεί με ζώνη ασφαλείας στη Συρία, στα σύνορα με Τουρκία




Απρίλιος 24, 2016.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε για τη δημιουργία ειδικών ζωνών ασφαλείας στη Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, όπου οι πρόσφυγες θα μπορούν να βρουν καταφύγιο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dha.




«Υπάρχουν, βέβαια,  περιοχές στη Συρία,  στις οποίες γίνεται σεβαστή  η κατάπαυση του πυρός και αυτό εγγυάται  την ασφάλεια σε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού», είπε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου χθες με ανώτατους Ευρωπαίους και Τούρκους αξιωματούχους στην πόλη Γκαζιαντέπ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.



Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στις βολές των ισλαμιστών κατά της τουρκικής πόλης Κίλις, δήλωσε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της πόλης από ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση.



Στην πόλη αυτή που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία, από το έδαφος που ελέγχουν οι τζιχαντιστές  ομάδων του Ισλαμικού κράτους, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πολίτες και να τραυματισθούν άλλοι τέσσερις την Παρασκευή.



«Η Τουρκία θα εκπληρώσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την επανεισδοχή των μεταναστών, εφόσον λάβει το καθεστώς ελεύθερης διακίνησης με την ΕΕ, προειδοποίησε ο Νταβούτογλου.




Με τη σειρά του, κατά τη συνέντευξη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ τόνισε ότι η ΕΕ θα διαθέσει αυτό το καλοκαίρι  ένα δισεκατομμύριο ευρώ για έργα και βελτίωση της ζωής των προσφύγων από τη Συρία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ