Συνάντηση Έντι Ράμα με Ομπάμα στο Λευκό Οίκο




Απρίλιος 14, 2016.

Ο  πρωθυπουργός της Αλβανίας που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον είχε μια σειρά επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους.




«Μια αξέχαστη ώρα στο Λευκό Οίκο. Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε», έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα στο Facebook μετά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.



Στο πρόγραμμα υπήρχε και συνάντηση με τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, για τέσσερα λεπτά και στη συνέχεια επί 40 λεπτά με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο οβάλ γραφείο.



«Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις», αυτή ήταν η δήλωση  του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο προαύλιο του Λευκού Οίκου, μετά τη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο- Τζο Μπάιντεν. Η αναφορά έγινε κυρίως  στη δικαστική μεταρρύθμιση και ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις εξαιτίας της αντιπολίτευσης στη χώρα.



«Λυπάμαι πολύ που ασχολούμαι με την αντιπολίτευση της χώρας μας εδώ από τον Λευκό Οίκοι, ειδικά όταν εγώ εκπροσωπώ  όλο τον αλβανικό λαό. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν. Πιστεύω ότι όλα τα κόμματα στην Αλβανία έχουν κατανοήσει ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις», είπε ο Ράμα.



Ένα σημαντικό τμήμα των συζητήσεων ήταν  η κατάσταση στο εσωτερικό της Αλβανίας με την εκτεταμένη διαφθορά  και την ατιμωρησία που υπάρχει, σύμφωνα με έκθεση του State Department, αλλά η αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού καθώς πολλοί Αλβανοί πολίτες έχουν ενταχθεί σε τρομοκρατικές ομάδες.



«Έχουμε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων της εσωτερικής λειτουργίας του κράτους που θα φέρουν μια συνεχή μείωση της διαφθοράς.



Από την άλλη πλευρά, θέλω να τονίσω ότι η ατιμωρησία που υπάρχει έρχεται ως αποτέλεσμα της έλλειψης ενός αξιόπιστου συστήματος δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε τα πάντα για να περάσει μια ριζική μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν αυτήν την μεταρρύθμιση με όλα τα μέσα και θέλουν βέβαια αυτή η προσπάθεια να υποστηριχθεί από όλα τα κόμματα στην Αλβανία γιατί πρόκειται για αξίες που θεμελιώνουν τη δημοκρατία», είπε ο Ράμα στους δημοσιογράφους, όπως σημειώνει η 'Σέκουλι'.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ