Σκόπια- Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας: Η «έγχρωμη επανάσταση» ζητά επανεκτίμηση των αξιών




Απρίλιος 29, 2016.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιωάννης της Αχρίδας και της Μητρόπολης Σκοπίων έστειλε το μήνυμά του εν όψει των εορτών  του Πάσχα προς τους πιστούς του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων. Μια σύνοψη του μηνύματός του παρουσιάζουμε από την ιστοσελίδα του ‘Infoplus’ των Σκοπίων.


Οι πολίτες που συγκροτούν σήμερα την «έγχρωμη επανάσταση» άρχισαν να πνίγονται από την αδικία, η οποία έχει εισέλθει σε πολλούς τομείς στη χώρα μας. Δίκαια σηκώνουν το κεφάλι τους για να αναπνεύσουν την ελευθερία, χωρίς την οποία δεν υπάρχει ζωή.


Ζητούν την επανεκτίμηση των αξιών και δεν μπορεί  κανείς να τους σταματήσει.

Είμαστε μάρτυρες, εδώ και πολύ καιρό, ότι η χώρα μας σηκώνει έναν σταυρό. Διακηρύχθηκε επίσημα μια επανάσταση, δεν έχει σημασία εάν αυτή ονομάζεται ‘Έγχρωμη»- «Φανταχτερή».
Ωστόσο, είναι μια επανάσταση που γίνεται για την εκ νέου αξιολόγηση των αξιών. Είναι κάτι που είναι απαραίτητο για την κοινωνία στην οποία ζούμε.


Οι αξίες που έχουν υιοθετηθεί από την κομμουνιστική εποχή παρέμειναν, δυστυχώς, στην κοινωνία μας. 


Μετά την πτώση του κομμουνισμού δεν άλλαξε σχεδόν τίποτε και οι ψεύτικες αξίες έφεραν τις συνέπειες της, σήμερα.


Η ζωή βασισμένη σε ψεύτικες αξίες  δεν έδειξε την αποσύνθεσή της αμέσως, αλλά μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε λάβει σήματα ότι η ζωή μας είναι εγκλωβισμένη στα ψέματα που μας οδηγούν στην καταστροφή.


Δυστυχώς, η ίδια η κοινωνία μας δεν είχε τη δύναμη να προβεί σε μια επανεκτίμηση των αξιών. Και τώρα είμαστε σε κρίση αξιών, και αυτή έγινε μια καθολική κοινωνική κρίση. Κρίση κοινωνική, κρίση ηθική, κρίση στην οικογένεια, κρίση  στη συνολική ζωή του καθένα, κρίση των θεσμών, μια κρίση του ίδιου του κράτους.

Σήμερα,  η κυβέρνηση καθορίζει ως προδότες όλους όσους συμμετέχουν στην ‘έγχρωμη επανάσταση’. Αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός ανήκε εδώ και πολλά χρόνια στον Αρχιεπίσκοπο της Αχρίδας και στην Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας. Επιμείναμε και εμείς στην επανεκτίμηση των αξιών με επιμονή και συνέπεια και δεν μπόρεσε κανείς να μας σταματήσει.


Έτσι, και η επιθυμία των πολιτών, που ζουν μέσα στις ψεύτικες αξίες ζητούν την επανεκτίμηση των αξιών της κοινωνίας.


Αυτή η επιθυμία των συμπολιτών μας θα γίνει την ημέρα της Ανάστασης του Χριστού. Η Ανάστασή Του προσβλέπει σε μια νέα ζωή και νέες αξίες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ