Μολδαβία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της επανένωσης με τη Ρουμανία




Απρίλιος 16, 2016.

Κισινάου.


Σε πολλές πόλεις της Μολδαβίας πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις από χιλιάδες ανθρώπους για τη στήριξη της κρατικής υπόστασης της Μολδαβίας και τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, ταυτόχρονα με τις προεδρικές.




Ο ηγέτης του κόμματος των Σοσιαλιστών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντόντον, ανέφερε ότι οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν με σκοπό να εδραιωθούν οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας ως απάντηση σε ομάδες που υποστηρίζουν την επανένωση της Μολδαβίας με τη Ρουμανία.



Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Βεντομόστι’: «πίσω από τις ομάδες αυτές κρύβονται οι ολιγαρχικοί, που απώτερος στόχος τους είναι η ανοικοδόμηση του Βασιλείου της Ρουμανίας, στα σύνορα του 1918 και του μετασχηματισμού της Δημοκρατίας της Μολδαβίας  μιας επαρχίας στο γειτονικό κράτος.


 Τέτοιοι χάρτες έχουν κρεμάσει οι συνδικαλιστές των καθηγητών στα σχολεία που διδάσκουν μαθήματα ιστορίας υπό τις διαταγές της υπουργού Παιδείας- συνδικαλίστριας  Κορίνα Φούσου. 


Αυτό συνεπάγεται κατάργηση ου μολδαβικού έθνους,  καταστροφή της Γκαγκαουζίας και συνολική αφομοίωση των εθνοτικών μειονοτήτων», όπως σημειώνεται στο εικονιζόμενο δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ