Οι Κούρδοι δεν θέλουν να φύγουν από την Τουρκία




Απρίλιος 13, 2016.


Οι συμπρόεδροι του Κογκρέσου της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK), Χατίπ Ντίκλ και Λεϊλά Γκιουβέν,  δήλωσαν ότι οι Κούρδοι δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Τουρκία.



 Ζητούμε μια νέα συμφωνία να αναγνωρισθεί  η κουρδική ταυτότητα και να έχουμε ίσα δικαιώματα στην Τουρκία, η οποία πρέπει να καταστεί μια δημοκρατική πολιτεία που να αναγνωρίζει τα δικαιώματά μας», είπε ο Ντίκλ.



 Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός ήρθε στην περιοχή  για να δει την κατάσταση και τα προβλήματα. 


«Εάν ερχόταν ο πρωθυπουργός με πρόθεση να διαχειρισθεί τα προβλήματα, μπορεί να τον πιστεύαμε, αλλά ήρθε μόνο για τα μάτια του κόσμου. Πρέπει να ακούσει τα προβλήματα των ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν να διαχειρισθεί την κατάσταση από την Άγκυρα.


 
»Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων, που ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στις προσπάθειες του Οτσαλάν, για ειρήνη, για μια λύση, αλλά δυστυχώς αυτή η διαδικασία αντιστράφηκε και δημιουργήθηκε η σημερινή σύγκρουση. Σύγκρουση με το στρατό, την αστυνομία, σκοτώθηκαν οι νέοι, χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από το λαό μας. Τι προσπαθούν να κάνουν; Τι σκέπτονται; Οι Κούρδοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την Τουρκία. Ζητάμε ισότητα με τον Τούρκο πολίτη, αναγνώριση της κουρδικής μας ταυτότητας, τα εθνικά μας δικαιώματα και αυτά είναι τα πιο φυσιολογικά αιτήματα των Κούρδων», είπε.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ