Λίβανος: Ανήλικες Σύριες εξαναγκάσθηκαν σε πορνεία




Απρίλιος 1, 2016.

Βηρυτός.
 
Οι λιβανικές αρχές εξάρθρωσε  οργανωμένη ομάδα μαστροπών,  που εξανάγκαζαν σε πορνεία 75 ανήλικες Σύριες, που τις ‘ψάρεψαν’  από στρατόπεδο προσφύγων.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ισραηλινού καναλιού ‘9’, σε επιδρομή που έκανε η αστυνομία στην πόλη Ζούνιε, βόρεια της Βηρυτού συνελήφθησαν  18 άτομα, 10 άνδρες και 8 γυναίκες που προωθούσαν τα κορίτσια σε νυχτερινά μαγαζιά για σεξ.



Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα,  οι «σκλάβες του σεξ» είχαν παρασυρθεί από τις γυναίκες μαστροπούς που έψαχναν στα συριακά στρατόπεδα προσφύγων για καλλίγραμμες νεαρές, στις οποίες υπόσχονταν χρήματα από εργασία ως μοντέλο.



Τα κορίτσια  πείσθηκαν να φωτογραφηθούν γυμνά και στη συνέχεια εξαναγκάζονταν σε πορνεία υπό την απειλή της δημοσίευσης των γυμνών φωτογραφιών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις- γράφει το κείμενο- ξυλοκοπήθηκαν και μερικές πουλήθηκαν σε άλλους μαστροπούς για σεξουαλική εκμετάλλευση.



Η αστυνομία του Λιβάνου αναφέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κύκλωμα μαστροπείας και δουλεμπόρων που εντοπίστηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ