Ομπάμα σε Πούτιν: Η εκεχειρία στη Συρία απειλείται και αυτό θίγει τα συμφέροντά μας»




Απρίλιος 19, 2016

Αμάν.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαίωσε ότι είχε συνομιλία με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη Συρία, η εκεχειρία της οποίας  απειλείται και δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί  εάν τα μέρη δεν συμμορφωθούν με τις απόψεις της Ουάσιγκτον και της Μόσχας.



Ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο κανάλι “CBS” την Τρίτη 19 Απριλίου είπε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν τη Δευτέρα του επεσήμανε ότι  «η κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα  κανενός μας».



Το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου σε μια δήλωσή του τη Δευτέρα ανέφερε ότι ο Πούτιν και ο Ομπάμα συμφώνησαν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, να συμβάλλουν στην προώθηση της παύσης των εχθροπραξιών  και στη διατήρηση της εκεχειρίας καθώς και στην ανάπτυξη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των παραβιάσεών της.



«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν διεξοδικά την κατάσταση στη Συρία και τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να συμβάλλουν στην προώθηση της διατήρησης της εκεχειρίας ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις περιοχές της ανθρωπιστικής βοήθειας».



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν  σε επίπεδο ασφαλείας και ανταλλαγής πληροφοριών των υπουργείων Αμύνης για τη Συρία με γνώμονα την ανάπτυξη πρόσθετων άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση διάφορων μορφών παραβιάσεως του συστήματος ανακωχής», όπως σημειώνει το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ