Σκόπια: Για πέμπτη μέρα οι διαμαρτυρίες- επεκτείνονται τώρα σε Στρώμνιτσα και Μοναστήρι




Απρίλιος 16, 2016.βίντεο


Οι διαμαρτυρίες στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων συνεχίστηκαν για πέμπτη ημέρα στην πρωτεύουσα, αλλά επεκτάθηκαν και στις δύο μεγάλες πόλεις την Στρώμνιτσα και το Μοναστήρι, όπου οι διαδηλωτές έφεραν πανό που έγραφε «χωρίς αλήθεια δεν υπάρχει ειρήνη» και «παραίτηση».





Στην πόλη των Σκοπίων οι διαμαρτυρόμενοι, στους οποίους εντάχθηκαν και οι ενώσεις δασκάλων και καθηγητών, έγιναν μπροστά από το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα ως ένδειξη υποστήριξης για το έργο της Κάτιτσα Γιάνεβα, που διερευνά για τη διαφθορά στην πολιτική σκηνή της χώρας.



Οι διαδηλωτές ζήτησαν όπως και στις άλλες διαμαρτυρίες την παραίτηση του Γκιόργκε Ιβάνοφ από το αξίωμα του αρχηγού του κράτους, λόγω της ευνοϊκής για το κόμμα  του VMRO-DPMNE απόφαση απονομής χάρης σε πολιτικούς που κατηγορούνται για εγκλήματα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ