Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επικρίνει τη μαντίλα στα πανεπιστήμια




Απρίλιος 13, 2016.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βάλς δέχθηκε επικρίσεις, μέσα από τη ίδια του  την κυβέρνηση, με τις δηλώσεις του ότι θα προτιμούσε την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στα πανεπιστήμια.




Ο Βαλς σε συνέντευξή του στην Liberation, γράφει το αραβικό δημοσίευμα, έθεσε το ζήτημα της μουσουλμανικής αμφίεσης των γυναικών «για την προστασία των Γάλλων μουσουλμάνων από την εξτρεμιστική ιδεολογία».



Είπε ότι πέπλο καταπιέζει τις γυναίκες και  ότι οι ιδέες του για την μουσουλμανική αμφίεση πηγάζουν από τις πολιτικές πεποιθήσεις του και δεν είναι προς κατανάλωση.


Η Γαλλία απαγόρευσε το ισλαμικό πέπλο και απαγορεύει τη μουσουλμανική μαντίλα και άλλα θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε δημόσιους χώρους.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησής του προήλθαν από την υπουργό Παιδείας Najat Vallaud-Belkacem, μαροκινής καταγωγής και του υπουργού Ανώτατης Εκπαίδευσης, Thierry Mandon, ελβετικής καταγωγής, σημειώνει το αραβικό «Σκάι Νιουζ».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ