Η Ρουμανία προσβλέπει σε ίδρυση « Νατοϊκού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας»




Απρίλιος 4, 2016.


Η Ρουμανία περιμένει από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στη Βαρσοβία τον Ιούλιο, να συζητηθεί και να εγκριθεί η δημιουργία ενός στόλου του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.



Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, Μίχνεα Μοτός, στο στόλο αυτόν θα ενταχθούν πολεμικά πλοία  της Ουκρανίας και της Γεωργίας, όπως είπε σε συνέντευξή του στη ρουμανική πύλη Hotnews.


Ο ίδιος εκτιμά ότι ο στόλος αυτός θα ‘ενισχύσει τη συνεργασία’ στην περιοχή και θα δώσει τη δυνατότητα μιας ενιαίας πλατφόρμας για ναυτικές ασκήσεις που θα τονώσουν  με την παρουσία τους την ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.



Πρόσθεσε ακόμη, ότι πρόθεσή του είναι η αναβάθμιση με ξένους επενδυτές των ρουμανικών ναυπηγείων για η δημιουργία δύο ρουμανικών φρεγατών μία κατά  το 2018 και άλλη  μία το 2020, οι οποίες θα ενταχθούν στο στόλο αυτό, όπως και το ρουμανικό υποβρύχιο «Delfin» που αγοράστηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1985 και από το 1995 έχει παροπλισθεί λόγω έλλειψης πόρων.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ