Η έκκληση του Ερντογάν για αναγνώριση της Κατεχόμενης Κύπρου και του Κοσσυφοπεδίου




Απρίλιος 16, 2016.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  κατά την 13η Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας δεν έκρυψε την αγάπη του για το μουσουλμανικό λαό του Κοσσυφοπεδίου, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.
 
Ο Ερντογάν  στην ομιλία του προς  τις 56 ισλαμικές χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής είπε ότι «μας θλίβει το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που δεν αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο» και πρόσθεσε:
« Για το Κοσσυφοπέδιο και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» (Κατεχόμενη Κύπρο)  πρέπει να γίνουν διπλωματικά βήματα και να αναγνωρισθούν από όλες τις ισλαμικές χώρες το συντομότερο δυνατόν».


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησαν τον Τούρκο πρόεδρο και είναι υπερήφανοι που τον έχουν υποστηρικτή τους.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ