Τουρκία: Ο ελληνικός στρατός έκανε ασκήσεις σε Κιλκίς και Οινούσσες




Απρίλιος 15, 2016.


Ο ελληνικός στρατός την Πέμπτη οργάνωσε μια διπλή στρατιωτική άσκηση στα σύνορα με Σκόπια, στην περιοχή του Κιλκίς και σε ένα σύμπλεγμα νησιών κοντά στην Τουρκία, σύμφωνα με αξιωματούχους, εν μέσω εντάσεων με τα Σκόπια κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων, αλλά και με τις παραβιάσεις της Τουρκίας, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.




«Οι ασκήσεις ετοιμότητας – έκτακτης ανάγκης,  έγιναν στο Κιλκίς (Βόρεια Ελλάδα) και στις Οινούσσες (ανατολικό Αιγαίο), δήλωσε στρατιωτική πηγή  του Γενικού Επιτελείου.



Μια άλλη πηγή από το στρατιωτικό προσωπικό πρόσθεσε ότι στην  άσκηση στην περιοχή της Κιλκίς συμμετείχε μια αερομεταφερόμενη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων που υποστηρίχθηκε από αεροπορική  δύναμη.



Η δεύτερη άσκηση στην περιοχή των Οινουσσών είχε επίκεντρο το νησί της Χίου, όπου περιλαμβάνονταν αντιαεροπορικές μονάδες, σύμφωνα με την πηγή.



Πολεμικά αεροσκάφη παρατηρήθηκαν να πετούν πάνω από το στρατόπεδο των προσφύγων της Ειδομένης, όπου βρίσκονται περίπου 11 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες- πολλοί από αυτούς είναι οικογένειες από τη Συρία που τρόμαξαν καθώς  έχουν εμπειρία από αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα τους.



Μια πηγή της αεροπορίας ανέφερε ότι οι τομείς που επιλέχθηκαν για την άσκηση ήταν ‘πρώτο θέμα των ειδήσεων’ τις τελευταίες ημέρες.



Η Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη είχα επανειλημμένα εισέλθει στην περιοχή πληροφορικών πτήσεων Αθηνών (FIR) πετώντας πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών.



Η Τουρκία αμφισβητεί εάν η περιοχή πρέπει να διαχειρίζεται από την Ελλάδα.
Την Κυριακή, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ΜΑΤ από τα Σκόπια εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος για να απωθήσουν μετανάστες που προσπαθούσαν να παραβιάσουν την περίφραξη στα σύνορα με την Ελλάδα.



Η ελληνική κυβέρνηση το αρνήθηκε αυτό έντονα.


«Πρέπει να ενσταλαχτεί η αίσθηση της ασφάλειας για τους ανθρώπους που  ζουν στα σύνορα», δήλωσε μια στρατιωτική πηγή.



 Η συμπεριφορά των Σκοπιανών την Κυριακή πυροδότησε αντίδραση από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που κατηγόρησε τα Σκόπια για «διαπόμπ»υση" της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού, εναντίον των άοπλων μεταναστών, σύμφωνα με το Worldbulletin.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ