Ερντογάν: «Η Ρωσία και όχι η Τουρκία εμπλέκεται στο Καραμπάχ»




Απρίλιος 6, 2016.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι εμπλέκεται στη σύγκρουση  της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν για την διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ισχυριζόμενος ότι η Μόσχα είχε ανάμιξη τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία.




Ο Ερντογάν κατηγόρησε, επίσης την Αρμενία, ότι δεν συναινεί σε  ανακωχή με  το σύμμαχο της Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν.



«Ελπίζω ότι τα μέτρα που λαμβάνονται από το Αζερμπαϊτζάν θα τερματίσουν τις εχθροπραξίες και θα πρέπει σε αυτό να συναινέσει και η Αρμενία, αλλά δεν συμβαίνει προς το παρόν», είπε ο Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ πρέπει να δοθεί στο Αζερμπαϊτζάν γιατί όπως είπε «Αρμένιοι αυτονομιστές το 1990 το κατέλαβαν».



Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκρυψε την υποστήριξή του προς το Αζερμπαϊτζάν και δήλωσε ότι «το Καραμπάχ μια μέρα θα επιστρέψει στον αρχικό του ιδιοκτήτη (υπονοώντας το Αζερμπαϊτζάν).



Πέταξε επίσης βολές κατά της Μόσχας.


«Η Ρωσία λέει ότι πίσω από τη σύγκρουση κρύβεται η Τουρκία. Αν ψάχνουμε για κάποιον που λαμβάνει μέρος αυτή είναι η Ρωσία», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας: 


«Η Ρωσία εμπλέκεται όπως έχει κάνει και στην Ουκρανία, τη Γεωργία και σήμερα στη Συρία», σύμφωνα με την Χουριέτ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ