Σαλίχ Μουσλίμ: «Δεν έχουμε σχέση με το στρατό της Συρίας»






Απρίλιος 1, 2016.


Δαμασκός.

Ο Σαλίχ Μουσλίμ, πρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης στη Συρία, του πιο γνωστού κουρδικού κόμματος, δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις προετοιμάζονται να απελευθερώσουν τη Ράκα, το προπύργιο της οργάνωσης Ντάες, δημοσιεύει σήμερα ο συριακός ‘τηλέγραφος’.


Ο Μουσλίμ μιλώντας  στο Παρίσι,  στο «France 24»,  δήλωσε ότι «οι δημοκρατικές δυνάμεις  της Συρίας ετοιμάζουν έναν συνασπισμό  με τη βοήθεια διεθνών δυνάμεων και της Ουάσιγκτον, για την απελευθέρωση της  Ράκα. 




Τόνισε ότι στις δυνάμεις αυτές περιλαμβάνονται και δυνάμεις από τον αραβικό πληθυσμό της περιοχής  και υπολογίζονται ότι θα φθάσουν συνολικά  τους πενήντα χιλιάδες αγωνιστές.




Οι Κούρδοι- σημειώνει το δημοσίευμα- μετά την εκδίωξη των εξτρεμιστών του Ντάες από το Κομπάνι, κατάφεραν να ανακτήσουν μεγάλες εκτάσεις περιοχών στις οποίες κυριαρχούσε το Ντάες και προέβησαν σε έναν αποτελεσματικό αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης.



Ο Σαλίχ Μουσλίμ δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν ένα μήκος εβδομήντα χιλιομέτρων στα βορειοδυτικά της Συρίας που «είναι η μόνη διάβαση των τρομοκρατών  με την Τουρκία» και ότι οι Κούρδοι τη στιγμή αυτή ελέγχουν  την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των τριών κουρδικών επαρχιών στη Ροτζάβα (βόρεια Συρία).



Ο Μουσλίμ αρνήθηκε την ύπαρξη οποιαδήποτε συντονισμού με τις συριακές αρχές και δήλωσε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας εάν δεν καταφέρουν να απελευθερώσουν τη Ράκα, θα επιτρέψουν στο στρατό της Συρίας να εισέλθει στην περιοχή, μόνο μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνηθεί.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ