Πυρκαγιά σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στη Καμτσάτκα






Φωτό από το «vladtime.ru»


Απρίλιος 29, 2016.

Πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο που σταθμεύει σε ναυτική βάση στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην ανατολική Ρωσία,  αλλά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης, αφού το πυρηνικό καύσιμο είχε αφαιρεθεί πριν από τις εργασίες, αναφέρει το ρουμανικό πρακτορείο mediafax.




 Το κάτω τμήμα του υποβρυχίου που χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, τυλίχθηκε στις φλόγες την Παρασκευή. Το υποβρύχιο είχε δραστηριοποιηθεί μεταξύ των ετών 1983 και 1998.



Μετά από δύο ώρες από το ξέσπασμα της φωτιάς, οι πυροσβέστες την έσβησαν.



Ο Αντρέι Μαλόβικ, εκπρόσωπος της εταιρείας επισκευής του υποβρυχίου, δήλωσε ότι από υποβρύχιο είχαν αφαιρεθεί πριν  τις εργασίες τα οπλικά συστήματα και τα πυρηνικά καύσιμα, τονίζοντας ότι το περιστατικό δεν συνιστά απειλή για το περιβάλλον ή τις ανθρώπινες ζωές.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ