Ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών θα αντικατασταθεί





«Υποβάθμισε  την ισλαμική τρομοκρατία  και έθεσε σε προτεραιότητα τη συνεργασία με την NSA»


Απρίλιος 27, 2016.

 Ως συνέχεια της υπόθεσης κατασκοπείας από την NSA φέρεται η απομάκρυνση του επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού – BND- “ Bundesnahrihtendinst’, Γκέρχαντ Σίντλερ θα αντικατασταθεί, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους της απομάκρυνσης του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel online.


Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάγιερ, είπε ότι ο Σίντλερ, ο οποίος έχει τη θέση αυτή από το 2012, θα αντικατασταθεί την 1η Ιουλίου από τον Μπρούνο Καλ  που σήμερα εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών  ως υπεύθυνος στο τμήμα των ιδιωτικοποιήσεων και της κρατικής ακίνητης περιουσίας.



Η αντικατάσταση γίνεται εν μέσω των αποκαλύψεων ότι η BND είχε βοηθήσει την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ( NSA) να κατασκοπεύει τους Ευρωπαίους συμμάχους.



Κύριο έρεισμα της απόφασης. όμως. τίθεται η έλλειψη πληροφοριών για τους ισλαμιστές των Βρυξελλών κατά τον περασμένο μήνα καθώς και της επίθεσης στο Παρίσι το Νοέμβριο,  αφού δόθηκε προτεραιότητα στη συνεργασία με την NSA και όχι με τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Ευρώπη.

Νωρίτερα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σίντλερ θα αντικατασταθεί από τον Καλ, ο οποίος προτάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Σύμφωνα με  δημοσιογραφικές πληροφορίες  στην αντικατάσταση του επικεφαλής της BND επέμεινε το Ομοσπονδιακό  Γραφείο της Καγκελαρίου,  στο οποίο κλήθηκε τη Δευτέρα και ενημερώθηκε για την απόφαση.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ