Η Ρωσία θα προβεί σε αντίμετρα εάν η Σουηδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ




Απρίλιος 29, 2016.

Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα εάν η Σουηδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ‘Kross’ που επικαλείται το Itar Tass.



«Εάν η Σουηδία αποφασίσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, φυσικά  δεν σκέφτομαι  ότι οι Σουηδοί θέλουν να μας επιτεθούν. Αλλά, επειδή η σουηδική στρατιωτική υποδομή βρίσκεται  σε αυτήν την κατάσταση, θα εξαρτηθεί από τη διοίκηση του ΝΑΤΟ  και εμείς θα  αναγκασθούμε  να λάβουμε  τα απαραίτητα στρατιωτικά και τεχνικά μέτρα στα βορειοδυτικά σύνορά μας, γιατί  η άλλη πλευρά του στρατιωτικο- πολιτικού συνασπισμού θεωρεί ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή», είπε ο Λαβρόφ διευκρινίζοντας ότι για τα μέτρα αυτά δεν μπορεί να γνωρίζει.



«Αυτά δεν ανήκουν στην εργασία μου, είναι των στρατιωτικών- του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου», πρόσθεσε τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει σοβαρές  μεταμορφώσεις.



«Τα τελευταία χρόνια είχαμε μια συνεργασία, μια εμπιστοσύνη και δεν προσπάθησε κανείς να θεωρήσει τον άλλο ως απειλή. Προφανώς το ΝΑΤΟ σήμερα έχει άλλους προσανατολισμούς», είπε.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ