«Ισλαμική Interpol» πρότεινε η Τουρκία στη Μουσουλμανική Διάσκεψη




Απρίλιος 15, 2016.

Κατά την 13η Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) που άρχισε την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας πρότεινε τη δημιουργία μιας «Διεθνούς Ισλαμικής Ίντερπολ», μια ιδέα την οποία τα κράτη μέλη είδαν θετικά.




Η πρόταση αναφέρονταν σε ένα διεθνές αστυνομικό σώμα των μουσουλμανικών χωρών του ΟΙΣ που απαριθμεί 57 κράτη μέλη.



Η πρόταση έγινε δεκτή με τη δημιουργία της έδρας αυτής της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα βρίσκεται το κέντρο συντονισμού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και άλλων εγκλημάτων.



Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «θα ήταν χρήσιμη η δημιουργία μιας τέτοιας δομής μεταξύ των κρατών μελών που θα ενισχύσει και θα θεσμοθετήσει τη συνεργασία κατά της τρομοκρατίας και άλλα εγκλήματα».



Πρόσθεσε ότι η πρόταση της Τουρκίας είναι η δομή αυτή να ονομασθεί  "Κέντρο για Αστυνομική Συνεργασία και Συντονισμό του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας", και η πρόταση έγινε αποδεκτή από τα μέλη.



Ο Ερντογάν είπε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να ξεπεράσουν τους σεκταριστικούς πειρασμούς που υποκινούν την εχθρότητα.


«Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι ο σεχταρισμός. Η θρησκεία μου δεν είναι από τους Σουνίτες ή από τους Σιίτες, η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ», είπε χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να τονίσει την ηγετική παρουσία της Τουρκίας στον μουσουλμανικό κόσμο.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ