Το ISIS δολοφόνησε στην Τουρκία Σύρο δημοσιογράφο




Απρίλιος 10, 2016.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τη δολοφονία του 36χρονου Σύρου δημοσιογράφου Μοχάμαντ Ζαχάρ Αλσούργκατ στην πόλη Γκαζίαντεπ καθώς περπατούσε σε δρόμο της πόλης.




Ο Αλσούργκατ που είχε ενταχθεί σε ένοπλη  αντιπολιτευτική ομάδα στη Συρία και είχε λάβει μέρος στη μάχη του Χαλεπίου, τελικά εγκατέλειψε την ομάδα του, εντάχθηκε στον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» και εγκαταστάθηκε στην τουρκική πόλη Γκαζίαντεπ, ασκώντας δημοσιογραφία κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.



Πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι  και οι τουρκικές αρχές εικάζουν ότι η δολοφονία έγινε από μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’.



Μάλιστα, η δολοφονία του καταγράφηκε από κάμερες της πόλης που έδειξαν ότι τον πλησίασε ένα νεαρό άτομο που τον πυροβόλησε στο κεφάλι από πίσω.
Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον τρομοκράτη.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ