Ρωσία: 2,3 εκατ. σε συλλαλητήρια και 4 εκατ. στις εκκλησίες




Μάιος 1, 2016.




Εκατό χιλιάδες Ρώσοι πήραν μέρος στην παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, σήμερα το πρωί μετά την έκκληση προς τα συνδικάτα να σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ανέφερε το ‘Ιντερφαξ’, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘kross’.


Τα αριθμητικά στοιχεία είναι από την 


αστυνομική διεύθυνση της Μόσχας. 


Στην πορεία, εκτός από τα συνδικάτα συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων, της «Ενωμένης Ρωσίας» και της «Ένωσης της Εργασίας» που δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια. Το σύνθημα στην πομπή ήταν «Όχι αύξηση των φόρων και των τιμών- Ναι στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων!»



Συγκεντρώσεις οργανώθηκαν και από άλλα κόμματα, εκτός αυτής της Κόκκινης Πλατείας. Οι κομμουνιστές της Ρωσίας και η ‘Δίκαιη Ρωσία’ συγκεντρώθηκαν σε άλλες διαφορετικές πλατείες.



Σύμφωνα με το Κέντρο ‘Λεβάντα’,  το 52 τοις εκατό των Ρώσων αποφάσισε να γιορτάσει το Εαρινό Φεστιβάλ και Εργασίας και το 60 τοις εκατό να γιορτάσει το Πάσχα.



Η Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Ρωσίας υποστηρίζει ότι στις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμμετείχαν 2,3 εκατομμύρια Ρώσοι.
Ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών  σε 10.300 εκκλησίες και μοναστήρια η προσέλευση εκτιμάται στα τέσσερα εκατομμύρια πιστών.



Το Πάσχα γιορτάστηκε σε 6.800 πόλεις, υπό την επίβλεψη 62 χιλιάδες αστυνομικών που βοηθιούνταν από Κοζάκους, δημόσιους και ιδιωτικούς φύλακες.
Μόνο στη Μόσχα οι προσκυνητές ήταν 660 χιλιάδες σε 433 εκκλησίες.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ