Τουρκία: 4 στρατιώτες σκοτώθηκαν, 8 τραυματίσθηκαν από επίθεση του PKK




Φωτό αρχείου

Μάιος 18, 2016.


“Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίσθηκαν όταν τρομοκράτες του PKK πυροδότησαν εκρηκτικά τα οποία είχαν τοποθετήσει σε οδό στην περιοχή της Σεμντινλί , στην επαρχία Χακάρι”,  γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.




Συγκεκριμένα η ‘Daily Sabah’ σημειώνει, σήμερα,  ότι η έκρηξη έλαβε χώρα στον επαρχιακή οδό μεταξύ των χωριών Aktütün και Beyyurdu που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη Σεμντινλί.



Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ελικόπτερα και άρχισε μεγάλη επιχείρηση με αεροπορική  υποστήριξη για τον εντοπισμό των δραστών στην περιοχή.



Σημειώνεται ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν στόχους του PKK κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 Κούρδους αντάρτες, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.



Τουρκικά μαχητικά προβαίνουν τακτικά σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των Κούρδων ανταρτών στην οροσειρά Καντίλ του βόρειο Ιράκ, όπου υπάρχουν στρατόπεδα των ανταρτών.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ