Η Βουλγαρία επέστρεψε στην Ελλάδα 56 παράνομους μετανάστες




Μάιος 29, 2016.

Μέσα σε περίπου 24 ώρες η Βουλγαρία κατάφερε να επιστρέψει στις 28 Μαΐου,  μια ομάδα 56 παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστών,  που διέσχισαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως δήλωσε πρωθυπουργός της χώρας,  Μπόικο Μπορίσοφ.




Την Κυριακή ο Βούλγαρος πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτατη συνεδρίαση στο Μπλαγκόεβγκραντ θέτοντας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις δυνάμεις ελέγχου των συνόρων με την Ελλάδα, μετά την εισβολή δύο  ομάδων συνολικά 96 μεταναστών.



Είχαν συλληφθεί και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Πέτριτς.


«Χθες προσπάθησαν να διασχίσουν  τα σύνορα του κράτους δύο ομάδες, μία από 40 άτομα και άλλη μία από 56, οι οποίοι συνελήφθησαν σε μια εμπορική αμαξοστοιχία», ανακοίνωσε ο διευθυντής της αστυνομίας των συνόρων, Αντόνιο Ανγκέλοφ.



Πρόσθεσε ότι η ομάδα που εντοπίστηκε στην εμπορική αμαξοστοιχία έχει, ήδη, επιστρέψει στην Ελλάδα και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με την δεύτερη ομάδα που αποτελείται από μετανάστες από το Ιράκ και τη Συρία και αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο 10ήμερο μετά την επεξεργασία των εγγράφων και την ολοκλήρωση  προδικαστικής διαδικασίας, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ