Υπερδνειστερία: Πάνω από το 70 τοις εκατό ζητά ένωση με τη Ρωσία




Τιράσπολ.

Η ένωση της μη αναγνωρισμένης  Υπερδνειστερίας  της Δημοκρατίας της Μολδαβίας,  στη Ρωσική Ομοσπονδία,  υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των κατοίκων της, βάσει έρευνας που διεξήχθη από ειδικούς του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Υπερδνειστερίας.




Σύμφωνα με το πρακτορείο  Fokus το οποίο επικαλείται  το Newsinfo.ru, τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάσθηκαν την Παρασκευή σε μια συνεδρίαση του κοινού και εμπειρογνωμόνων στο Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών της Υπερδνειστερίας.



 Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε γνωστό ότι 71,7 τοις εκατό ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας και της ένταξης στη Ρωσία, ενώ ένα άλλο ποσοστό 18,2 τοις εκατό πιστεύει ότι η Υπερδνειστερία πρέπει να γίνει μέρος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.



Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (82,7 %) θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός της απόσυρσης των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων από τη μη αναγνωρισμένη Υπερδνειστερία.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ