Η Αίγυπτος δεν αποκλείει τρομοκρατική επίθεση στο αεροσκάφος A320





Μάιος 19, 2016.

Οι αεροναυτικές αρχές της Αιγύπτου έλαβαν επιβεβαίωση της ανακάλυψης συντριμμιών από το αγνοούμενο αεροπλάνο  της ‘EgyptAir’.


Το αιγυπτιακό υπουργείο Αεροπορίας έλαβε επίσημη επιστολή από το υπουργείου Εξωτερικών της χώρας ότι στην περιοχή του ελληνικού νησιού της Καρπάθου, βρέθηκαν κομμάτια από το αεροσκάφος που κατέπεσε, καθώς και σωσίβια, όπως σημειώνει το πρακτορείο Tass.



Ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής εταιρείας EgyptAir’, Αχμέτ Αντέλ δήλωσε στην τηλεόραση του CNN ότι υπάρχει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία δεν έχει στοιχεία σχετικά με την αιτία της καταστροφής του αεροσκάφους.



«Πριν από τη συντριβή του δεν ελήφθη κανένα σήμα συναγερμού», δήλωσε, «θα μπορούσε να  υπήρξε μηχανικό πρόβλημα, αλλά δεν αποκλείεται και η τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε υποσχόμενος ότι θα διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.



Ο Αχμέτ Αντέλ τόνισε ότι το αεροσκάφος A320, ήταν σε καλή κατάσταση «από τεχνικής άποψης, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος».



Στην αναζήτηση υπολειμμάτων του αεροσκάφους έχουν εμπλακεί στην περιοχή της εξαφάνισής του πέντε χώρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου στην αναζήτηση του αεροσκάφους εντάχθηκαν η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Κύπρος και η Ιταλία.



Το αεροπλάνο A320 πετούσε από το Παρίσι στο Κάιρο. Περίπου 280 χιλιόμετρα από τις αιγυπτιακές ακτές το αεροπλάνο εξαφανίσθηκε από τις οθόνες του ραντάρ.
Επί του A320 βρίσκονταν 66 άτομα- 56 επιβάτες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και 10 μέλη του πληρώματος.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass στην αναζήτηση του αιγυπτιακού αεροσκάφους συνδράμει και ο 6ος  Στόλος του ναυτικού των ΗΠΑ, που συνεργάζεται με το κέντρο συντονισμού και διάσωσης στην Ελλάδα. Στην επιχείρηση βοηθά και ο στρατιωτικός ακόλουθος στην Αθήνα.



«Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ με ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη αναγνώρισης διενεργεί έρευνα στην (περιοχή)  P-3 Orion», σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ