Τουρκία: Ειδήσεις επί τροχάδην




Κωνσταντινούπολη, 1η Μαΐου 2016

Μάιος 1, 2016.

Συγκρούσεις στην πόλη Σιρνάκ- ένας στρατιώτης νεκρός


Σε επιθέσεις του τουρκικού στρατού  μέσα στην πόλη Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης στο κέντρο της πόλης από σύγκρουση με αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).


Τρομοκρατική επίθεση στην Γκαζίαντεπ




Τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο όχημα έγινε στην πόλη Γκαζίαντεπ της Τουρκίας μπροστά από αστυνομικό τμήμα. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν, ενώ άλλα 23 άτομα τραυματίσθηκαν.


Κωνσταντινούπολη:  Ένας νεκρός την Πρωτομαγιά


Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη επενέβη με βιαιότητα κατά  διαδηλωτών που συμμετείχαν σε δύο απαγορευμένα συλλαλητήρια. Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά και επιτέθηκαν σε διαδηλωτές με κανόνια νερού και δακρυγόνα,  που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Σκοτώθηκε ένας 57χρονος όταν πατήθηκε από αστυνομικό όχημα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα «Ζήτω η 1η Μάη» και «Κάτω ο φασισμός», ενώ η κεντρική πλατεία Ταξίμ είχε κλείσει από τουλάχιστον 25 χιλιάδες αστυνομικούς.



Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε  θέσεις τρομοκρατών στο συριακό έδαφος


Μετά τη ρίψη ρουκετών από τρομοκράτες  του ‘ισλαμικού κράτους’ στην πόλη Κίλις,  ο τουρκικός στρατός, κατόπιν εντοπισμού των θέσεων τους μέσω UAV,  έριξε με το πυροβολικό κατά των τρομοκρατών.


Έξι Κούρδοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν στο Σιρνάκ


Στις εν εξελίξει επιχειρήσεις στην πόλη Σιρνάκ, σκοτώθηκαν έξι μέλη του PKK από τον τουρκικό στρατό, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Η πόλη έχει τεθεί υπό απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 14 Μαρτίου 2016.


DHA, F5 Haber, Anadolu
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ