Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα του Ερντογάν για δίωξη Γερμανού κωμικού




Μάιος 10, 2016.

Το αίτημα του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του Γερμανού κωμικού Γιαν Μπόμερμαν ( Jan Böhmermann), για ένα ποίημα του που διακωμωδούσε τον Ερντογάν, απορρίφθηκε από γερμανικό δικαστήριο, σύμφωνα με το Haberler.com.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Γερμανός σατιρικός ποιητής και κωμικός έτυχε της υποστήριξης του μεγιστάνα του γερμανικού Τύπου  Άλεξ Σπρίνγκερ, ιδιοκτήτης της "Bild" και "Die Welt", ο οποίος έγραψε ανοικτή επιστολή  στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» στην οποία υποστήριζε τον κωμικό.



Το δικαστήριο της Κολωνίας στην  απόρριψή του επικαλέσθηκε «το βασικό δικαίωμα του κατηγορουμένου στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης».



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος υποβλήθηκε σε έντονη κριτική από τους Γερμανούς εισαγγελείς καθώς ακολούθησε στην υπόθεση κατά του Μπόμερμαν κατ’ εντολή του Ερντογάν.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ