Συρία: Οι εξτρεμιστές ετοιμάζονται για επίθεση στο Χαλέπι




Μάιος 24, 2016.

«Οι αντιδραστικοί κύκλοι της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν βλέπουν κάποιο όφελος από την εκεχειρία, η οποία άρχισε να λειτουργεί στη Συρία», γράφει ρωσικό δημοσίευμα.




 Σύμφωνα με το κείμενο, από την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός οι μυστικές υπηρεσίες  της Άγκυρας δεν έπαψαν  να εξοπλίζουν και να αναδιατάσσουν τους Ισλαμιστές στο βόρειο Χαλέπι, παρέχοντάς τους  όπλα και πυρομαχικά.



Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση των ανταρτών, ιδιαίτερα της ομάδας «Τζάις αλ Φατάχ» (Στρατός της Κατάκτησης),  που υπολογίζονται σε έξι χιλιάδες μαχητές,  προκειμένου να αντιπαρατεθούν κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων.



Ο όγκος των ανταρτών αποτελείται από τις ομάδες «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», «Αχράρ αλ Σάμ», «Τζάις αλ Μουτζαχεντίν», καθώς και πολλές άλλες ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης.



Ωστόσο,  Αιγύπτιοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, σημειώνουν ότι η κύρια δύναμη μάχης των ανταρτικών ληστρικών ομάδων ανήκουν στο σχηματισμό της Αλ Κάιντα, η οποία απορροφά περίπου το 90% του ανθρώπινου δυναμικού των ανταρτών.



Προς το παρόν, ετοιμάζουν μια μαζική επίθεση στην πόλη του Χαλεπίου, στην οποία υπάρχει το σύνολο της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας.


Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας εκτός από την κύρια ομάδα «Τζάις αλ Φάθ», η οποία έχει επικεφαλής τον Σαουδάραβα διοικητή Αμπντάλα Μουχίσνι, στην περιοχή του Χαλεπίου έχουν συγκεντρωθεί εξτρεμιστές από την πόλη Ιντλίμπ, οι οποίοι ενισχύουν την ομάδα « Τζάις αλ Φατάχ».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ