Τουρκική αντιπολίτευση: «Πραξικόπημα του Ερντογάν κατά του Νταβούτογλου»





Μάιος 5, 2016.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο κύριος επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, είπε την Πέμπτη ότι η ανατροπή του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου εντάσσεται στις προσπάθειες  του προέδρου της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών και περιέγραψε την  κίνηση ως «πραξικόπημα του παλατιού».




Σύμφωνα με το «Sky News Arabia», ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη Τύπου, στην έδρα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος,  στην Άγκυρα, είπε ότι «δεν πρέπει να θεωρηθεί η παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, ως ένα εσωτερικό ζήτημα στο κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αλλά ως μια πραξικοπηματική ενέργεια από το παλάτι και πρέπει οι υποστηρικτές της δημοκρατίας να αντισταθούν».



Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, την Πέμπτη, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ως εκ τούτου και από επικεφαλής της κυβέρνησης, για να δώσει τις προϋποθέσεις στον  πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη δημιουργία ενός ισχυρού προεδρικού συστήματος.



Στην ομιλία του υπερασπίστηκε το έργο του, τονίζοντας ότι κατάφερε να κρατήσει την κυβέρνηση και το κόμμα,  μέσα σε μια ταραχώδη περίοδο και δεσμεύθηκε να συνεχίσει  την υποστήριξη του προς το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο ίδιος μιλώντας στα μέλη του κόμματος είπε χαρακτηριστικά ότι «από σήμερα και στο εξής θα είμαι ένας από όλους εσάς».

--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ