Το Κίεβο απαγόρευσε την είσοδο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στην Ουκρανία




Μάιος 26, 2016.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στο ουκρανικό έδαφος του  τελευταίου σοβιετικού ηγέτη, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για πέντε χρόνια εξαιτίας της δημόσιας υποστήριξής του στην προσάρτηση της Κριμαίας.



“Η απαγόρευση αποφασίσθηκε προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας, εξαιτίας της δημόσιας στήριξη του  στην στρατιωτική προσάρτηση της Κριμαίας”, είπε η εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας Ασφαλείας Ολένα Χιτλιάνσκα στο λογαριασμό της στο Facebook.


Η  απόφαση της απαγόρευσης εισόδου του 85χρονου Γκορμπατσόφ στην Ουκρανία, λήφθηκε μετά την συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα ‘Sunday Times’, στην οποία δήλωσε ότι στην περίπτωση της Κριμαίας θα ενεργούσε και ο ίδιος με τον ίδιο τρόπο που ενήργησε  και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αν ο ίδιος βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση.


«Πάντοτε σέβομαι την ελεύθερη βούληση του λαού, η πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας ήθελε να ενωθεί με τη Ρωσία», είπε ο Γκορμπατσόφ στη συνέντευξη.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ