Επίθεση τουρκικής αεροπορίας στο βόρειο Ιράκ




Μάιος 26, 2016.

Μεγάλη αεροπορική επιχείρηση έλαβε χώρα χθες το βράδυ εναντίον  στόχων Κούρδων αυτονομιστών στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ, όπως δημοσιεύει το ‘Fokus’ επικαλούμενο το πρακτορείο Tass.




Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι έγιναν επιθέσεις στην περιοχή Σινάτ Χαφτανίν στο βόρειο Ιράκ, όπου βομβαρδίσθηκαν σημεία στα οποία εικάζεται ότι είναι στρατόπεδα Κούρδων αυτονομιστών της γειτονικής επαρχίας Μαρντίν.



Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι  σκοτώθηκαν «πολλοί τρομοκράτες».
Σημειώνεται ότι από τα μέσα Απριλίου, η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας έχει πραγματοποιήσει δεκάδες  επιχειρήσεις βομβαρδισμού κατά στόχων του PKK στην περιοχή του όρους Καντίλ στο βόρειο Ιράκ.



Οι τουρκικές αναφορές ομιλούν για χτυπήματα σε κρύπτες όπλων και κρησφύγετα των τρομοκρατών αλλά και σε στρατόπεδα εκπαίδευσης των Κούρδων αυτονομιστών.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ