Ο τουρκικός στρατός διέσχισε τα σύνορα της Συρίας- βόρεια του Χαλεπίου




Μάιος 29, 2016.


Το τηλεοπτικό κανάλι ‘Al Mayadin’ ανέφερε ότι μια τακτική μονάδα του τουρκικού στρατού διέσχισε τα σύνορα και κινήθηκε σχεδόν ένα χιλιόμετρο μέσα στο συριακό έδαφος, βόρεια του Χαλεπίου, όπου στην πόλη Αφρίν τοποθέτησαν οδοφράγματα.




Στην πόλη Αφρίν κατοικούν κυρίως Κούρδοι, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά του τουρκικού στρατού.



Για το θέμα αυτό δεν υπήρξε σχόλιο από την Άγκυρα. Ούτε από τις αρχές της Συρίας υπάρχουν πληροφορίες.



Το σημείο που βρίσκεται ο τουρκικός στρατός είναι ο διάδρομος που χρησιμοποιούν οι Ισλαμιστές πηγαίνοντας από τη Συρία στην Τουρκία για προμήθειες.



Με τον τρόπο αυτό ο τουρκικός στρατός εισήλθε για να ελέγξει το δρόμο που αποτελεί τη δίοδο των ανταρτών προς την Τουρκία.



Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι αυτή δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν όλη την ώρα.


Το τουρκικό πυροβολικό συχνά ρίχνει οβίδες  σε περιοχές που συνορεύουν με τη Συρία και κατοικούν αποκλειστικά Κούρδοι.
Το κάνουν αυτό για να υποστηρίξουν τους Ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι αντιτίθενται στον κυβερνητικό στρατό της Συρίας.



Πριν από λίγες εβδομάδες στην επαρχία της Συρίας, Αλ Χασάκα, στην Καμισλί, πέρασαν τα σύνορα Τούρκοι στρατιώτες με τεθωρακισμένα οχήματα και άρχισαν να χτίζουν οχυρωματικά έργα στο συριακό έδαφος.
Αυτό δεν κράτησε πολύ, γιατί τα τουρκικά θωρακισμένα οχήματα χτυπήθηκαν από αντιαρματικά συγκροτήματα BGM-71 TOW.




-





               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ