Η Μόσχα κάλεσε την Ουάσιγκτον να χτυπήσουν την ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’






Μάιος 20, 2016.

Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου κάλεσε την Ουάσιγκτον για μια κοινή δράση κατά των τρομοκρατών στη Συρία, αρχής γενομένης από την επόμενη Τετάρτη, τονίζοντας το δικαίωμα της Μόσχας να στοχεύσει σε παρατάξεις οι οποίες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ανακωχή, πριν από τη λήξη της προθεσμίας που δόθηκε.





Ο Σόιγκου, όπως δημοσιεύει ο ‘Συριακός τηλέγραφος’, σε ομιλία του την Παρασκευή 20 Μαΐου είπε:

 «προτείνω  στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως αναπληρωτής πρόεδρος σε Ομάδα για την υποστήριξη της Συρίας, την έναρξη κοινών επιχειρήσεων μεταξύ των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων και της Πολεμικής Αεροπορίας της Διεθνούς Συμμαχίας, που βρίσκεται υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, για έναν σχεδιασμό  με κοινή διοίκηση για επιχειρήσεις κατά της φατρίας «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα»/ «Μέτωπο της Νίκης». 



»Ο οπλισμένος αυτός σχηματισμός δεν υποστηρίζει την παύση των εχθροπραξιών και τα μέλη του μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά καθώς και ένοπλους  μαχητές από τα τουρκο-συριακά σύνορα και στοχεύουν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κατοικημένες περιοχές».



Τόνισε ότι η ηγεσία της Συρίας έχει συμφωνήσει σε αυτές τις δράσεις και αποκάλυψε ότι η ρωσική πλευρά άρχισε από την Πέμπτη να ενημερώνει τους εταίρους της στο Αμμάν και τους Αμερικανούς στη Γενεύη.



Ο υπουργός είπε ότι η διαδικασία συμφιλίωσης στη Συρία συνεχίζεται και τόνισε ότι το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης που βρίσκεται στη βάση της Χουμάιμαμ (Χμέιμιμ) παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα αυτόν.



Αποκάλυψε ότι χάρη  στις προσπάθειες για εκεχειρία, η οποία υπεγράφη από ηγέτες 59 ένοπλων ομάδων των μετριοπαθών δυνάμεων της αντιπολίτευσης,  έγινε πραγματικότητα η κατάπαυση του πυρός σε τουλάχιστον 112 πόλεις σε όλη την επικράτεια.



Ο Σόιγκου επιβεβαίωσε ότι οι μάχες σταμάτησαν εντελώς  σε αυτές τις πόλεις και ο πληθυσμός άρχισε να δέχεται ανθρωπιστική βοήθεια. Συγχρόνως βρίσκεται σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την ανοικοδόμηση των υποδομών και οι εκτοπισμένοι άνθρωποι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ