Είκοσι δύο Ουκρανοί στρατιώτες αυτομόλησαν με τα όπλα τους στην Ντονμπάς




Μάιος 25, 2016.

Το Κίεβο συνεχίζει να παραβιάζει με το στρατό του τη συμφωνία του Μινσκ αφού πέρασε με στρατιωτικό εξοπλισμό τη διαχωριστική γραμμή. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν επτά άρματα μάχης στο χωριό Στάνιτσα Λουγκάνσκαγια, το οποίο είναι μετά τη διαχωριστική γραμμή που οριοθετήθηκε με τη συμφωνία.




Το δημοσίευμα του πρακτορείου Μπλιτζ, γράφει: 



«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να παραβιάζουν τους όρους για την  αποστολή στρατιωτικών εξοπλισμών κατά μήκος της γραμμής επαφής και το καθεστώς χρησιμοποιεί τις επιθέσεις προκειμένου να αυξήσει την παρουσία του στην περιοχή», είπε ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Αντρέι Μαρότσκο.



«Στο σταθμό Στάνιτσα Λουγκάνσκαγια υπάρχουν 7 άρματα μάχης T-64», πρόσθεσε  και οι στρατιώτες των 14 αρμάτων μάχης έχουν εγκατασταθεί σε 14 σπίτια από τα οποία έχουν εκδιώξει τους ιδιοκτήτες τους.



Παρά όμως αυτή τη δραστηριότητα,  το ηθικό φρόνημα των στρατιωτών βρίσκεται στην ελάχιστη βαθμίδα της ηθικής και της ψυχολογίας, αφού μόνο κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες από τις 19 έως τις 21 Μαΐου,  από την 92η και την 24η Ταξιαρχία αυτομόλησαν  μαζί με τον οπλισμό τους στην Ντονμπάς 22 Ουκρανοί στρατιώτες.

 -
 (Ντονμπάς= Κοιλάδα του Ντονέσκ- επαρχία Ντονέσκ, ανατολικής Ουκρανίας, η οποία έχει αυτονομηθεί με την ονομασία 'Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέσκ' ).


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ