Σκόπια: Κατάθεση στεφάνων στους Διαφωτιστές των Σλάβων




Μάιος 25, 2016.


Ο δήμαρχος Σκοπίων Κότσε Τραϊανόφσκι και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε σήμερα (χθες) στεφάνι λουλουδιών στο μνημείο των Διαφωτιστών των Σλάβων,  των Θεσσαλονικέων Κυρίλλου και Μεθοδίου, με την ευκαιρία της εορτής της 24ης Μαΐου- "Ημέρα των Διαφωτιστών των Σλάβων" .



Στεφάνια κατατέθηκαν και από αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου, αντιπροσωπεία των πολιτικών κομμάτων, του Στρατού, των δημάρχων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.



Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες Θεσσαλονικείς εκπαιδευτικοί Κύριλλος και Μεθόδιος, στη μοναδική σλαβική χώρα στην οποία αναφέρονται ως «Σλάβοι»,  είναι στο κρατίδιο των Σκοπίων, που αποτελεί ακόμη μία βέβηλη προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας.



Οι Κύριλλος και Μεθόδιος είναι Διαφωτιστές των Σλάβων, σύμφωνα με την Ιστορία και όχι …Σλάβοι που διαφώτισαν Σλάβους!


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ