Αμερικανο-βρετανική άσκηση στη Γεωργία




Μάιος 11, 2016.

Ως τριπλή απειλή για τη Ρωσία  παρουσιάζει τούρκικο δημοσίευμα  την αμερικανο-βρετανική άσκηση «Noble Partner 2016» στην περιοχή Βάζιαν που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.



Στην άσκηση συμμετέχουν εκτός από τους 500 περίπου Γεωργιανούς στρατιώτες, 650 Αμερικανοί και 150 Βρετανοί στρατιώτες.



Το δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet σημειώνει ότι για την άσκηση έχουν μεταφερθεί μέσω της Μαύρης Θάλασσας,  άρματα μάχης M1A2. Η άσκηση είναι δύο εβδομάδες και θα λήξει στις 26 Μαΐου.



Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, κατά την έναρξη της άσκησης τόνισε ότι η άσκηση αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ λέγοντας χαρακτηριστικά «η Γεωργία θα γίνει σίγουρα μέλος του ΝΑΤΟ».



Σύμφωνα με το Πεντάγωνο η άσκηση «Noble Partner 2016» δίνει τη δυνατότητα  άμεσων δράσεων των ευρωπαϊκών δυνάμεων σε περιοχές των συμμαχικών κρατών.



Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επέκρινε τις νατοϊκές ασκήσεις λέγοντας ότι έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής του Καυκάσου και τις χαρακτήρισε προκλητικές.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ