Πατριάρχης Χαλδαίων: Δεν πρέπει οι ΗΠΑ να οπλίσουν τους «Χριστιανούς Πολιτοφύλακες»




Μάιος 24, 2016.

Οι χριστιανικές αντι- ISIS δυνάμεις, στο Ιράκ, θα επωφεληθούν από ένα νομοσχέδιο αμυντικών δαπανών που προωθήθηκε για έγκριση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, δικαιολογώντας την ενέργεια αυτή, ως μέρος του αυτοαποκαλούμενου αγώνα κατά της τζιχαντιστικής ομάδας του «Ισλαμικού κράτους»(Daesh).   




Το κογκρέσο των ΗΠΑ περιγράφει τη βία που υφίστανται οι χριστιανοί από το  Ντάες ως «γενοκτονία».



Στο νομοσχέδιο στο οποίο οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ θα κληθούν να εγκρίνουν, έχει ως στόχο να συμπεριληφθεί στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, η χρηματοδότηση και η διανομή όπλων στην αυτοαποκαλούμενη «Χριστιανική Πολιτοφυλακή» στον αντι-τζιχάντ αγώνα της.



Μια άλλη κοινοβουλευτική απόφαση είχε προηγουμένως διαθέσει κονδύλια για τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Νινευή.  Τώρα το νομοσχέδιο κάνει αναφορά για «Χριστιανούς Πολιτοφύλακες», οι οποίοι θεωρούνται ως οι προνομιούχοι αποδέκτες της αμερικανικής υλικοτεχνικής και στρατιωτικής υποστήριξης.



Πατριάρχης Χαλδαίων: Κακή ιδέα ο οπλισμός των ‘πολιτοφυλάκων’

 Ο Πατριάρχης Χαλδαίων, Ραφαέλ Λουί Σακό, πιστεύει, ωστόσο, ότι η παροχή όπλων στους αυτοαποκαλούμενους  «Χριστιανούς» πολιτοφύλακες είναι μια κακή ιδέα.
 


Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας των Χαλδαίων, διατείνεται ότι δεν υπάρχουν ‘χριστιανοί πολιτοφύλακες’, «αλλά μόνο πολιτικοποιημένες ομάδες και απλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη ενός μισθού.



Οι εναπομείναντες χριστιανοί στο Ιράκ είναι μόνο οι φτωχοί και εκείνοι που ανήκουν στη μεσαία τάξη από τους οποίους 100 χιλιάδες έχουν εκτοπισθεί».



Πριν από λίγες ημέρες, πολλοί Χριστιανοί πρόσφυγες αναγκάσθηκαν να υπογράψουν «υπόσχεση υποταγής» στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν ενώπιον του προέδρου Μασούντ Μπαρζανί.



Σύμφωνα με τον Πατριάρχη,  οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν μια αυτόνομη περιοχή από σουνίτες Άραβες στην περιοχή της Μοσούλης, ενώ οι Κούρδοι θέλουν να τονίσουν τη διαδικασία ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν. Υπάρχει και μια  άλλη χριστιανική ομάδα που υποστηρίζεται από την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Δηλαδή υπάρχει ένα χάος! Μέσα στο οποίο ο καθένας θέλει να εκμεταλλευθεί τους χριστιανούς της Νινευή.



Ο πατριάρχης Χαλδαίων θα τονίσει: 


«Εάν οι ΗΠΑ θέλουν πραγματικά να νικήσουν το Daesh ( και όχι να το συντηρούν) θα πρέπει να στηρίξουν τον τακτικό στρατό που αποτελεί μέρος της κεντρικής ιρακινής κυβέρνησης  καθώς και το στρατό της αυτόνομης κυβέρνησης του Κουρδιστάν, αντί να δημιουργούν συνεχώς σεχταριστικές πολιτοφυλακές».

Assyrian International News Agency
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ