Ο Βαρουφάκης έγραψε στίχους αλβανικού τραγουδιού για την Μπιενάλε της Βενετίας




Μάιος 26, 2016.


Η Αλβανία θα παρουσιάσει στη Μπιενάλε της Βενετίας ένα ασυνήθιστο και καινοτόμο πρόγραμμα, όπως αναφέρει το 'Birn'.




Αντί να παρουσιασθεί με εικαστικές τέχνες, η Αλβανία θα κάνει την παρουσία της με πολυφωνική μουσική με τέσσερις διαφορετικές λαϊκές ομάδες από τα Τίρανα, τη Χιμάρα, το Φίερ και την Αυλώνα.


Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Fatjona Mejdini, τα τραγούδια της Αλβανίας είναι βασισμένα σε στίχους Αλβανών και ξένων προσωπικοτήτων.



Οι διοργανωτές ζήτησαν πριν από λίγους μήνες προσωπικούς στίχους από δέκα ποιητές, συγγραφείς, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες- όλοι με εμπειρία στη μετανάστευση, να γράψουν ένα σχετικό κείμενο για τη μετανάστευση.



Ανάμεσα σε αυτούς που έγραψαν στίχους είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης.



Ένας από τους επιμελητές του αλβανικού περιπτέρου, ο  ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Simon Battisti, σύμφωνα με το Birn, είπε ότι οι στίχοι του Βαρουφάκη είναι  από την προσωπική του εμπειρία.
«Λέει για τη ζωή εκτός της πατρίδας του, το χωρισμό με την κόρη του και ότι ζει μακριά από αυτήν».



Το αλβανικό σχέδιο για την Μπιενάλε έχει την ονομασία «Έφυγα από το βουνό».




--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ