Οι μισθοί στη Ρωσία έγιναν όπως είναι στη Βουλγαρία




Μάιος 25, 2016.

Οι μισθοί των Ρώσων μειώθηκαν κατά περίπου 40 τοις εκατό με όρους δολαρίου μέσα σε δύο χρόνια και έφθασαν στα επίπεδα της Λευκορωσίας και της Βουλγαρίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  το ‘Μπλίτζ’, επικαλούμενο ρωσικά μέσα ενημέρωσης.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται τη ρωσική στατιστική υπηρεσία Rosstat, τον Απρίλιο οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 1,7% και ονομαστικά αυξήθηκαν κατά 5,4 τοις εκατό δηλαδή στα 36.210 ρούβλια (1 δολάριο = 67 ρούβλια).



Επί περίπου τρία χρόνια οι μισθοί στη Ρωσία ήταν 1,5 φορές υψηλότεροι από αυτούς της Κίνας. Λόγω της υποτίμησης του ρουβλίου το 2015 και την οικονομική κρίση, η αναλογία αντιστράφηκε υπέρ της Κίνας.



Ρωσική πηγή για το ίδιο θέμα σχολιάζει σχετικά: 


«Το 2015 ο μέσος μισθός στη Ρωσία με όρους δολαρίου, ήταν ίσος με το μισθό στο Καζακστάν. Τα δεδομένα προέρχονται από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, η οποία υπολόγισε το εισόδημα σε μετρητά το 2014 και το 2015. Οι Ρώσοι κατά το τελευταίο έτος έχασαν σχεδόν το ένα τρίτο του μισθού τους», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ