Ιμάμης Κοσσυφοπεδίου: Εάν Τζιχάντ είναι τρομοκρατία, τότε είμαι τρομοκράτης…



Το δημοσίευμα δείχνει την πόρωση που έχουν οι Ισλαμιστές με τα πιστεύω τους,  ότι όσα  πράττουν με τον "ιερό πόλεμο κατά των απίστων "  είναι για αυτούς κάτι το φυσικό και αυτονόητο...

Μάιος 17, 2016.


Ο ιμάμης Ζεκίρια (Ζαχαρίας)  Καζίμ κατηγορείται για πρόσληψη τρομοκρατών σε δίκη που διεξάγεται στο Κοσσυφοπέδιο και υπεραμύνθηκε της θέσης του ότι προωθεί τα μουσουλμανικά ιδεώδη.
«Είναι τιμή μου να δικασθώ για θρησκευτικά ζητήματα. Προστάτευσα τον Προφήτη Γιουσούφ (Ιωσήφ) και για αυτό κατηγορούμαι άδικα», είπε ο Καζίμ στην απολογία του.




Ο μουσουλμάνος ιερωμένος είναι ο ιμάμης του τζαμιού ‘Αλ Κουντς’ στην πόλη Γκίλαν του Κοσσυφοπεδίου και κατηγορείται για πρόσληψη και αποστολή τρομοκρατών στη Συρία.



Ο Ιμάμης ανέφερε ότι εάν το κάνει κανείς Τζιχάντ (ιερό ισλαμικό πόλεμο) είναι  τρομοκρατία, τότε, ναι, είμαι τρομοκράτης!  Βιάστηκε όμως να προσθέσει ότι τζιχάντ δεν είναι τρομοκρατία γιατί «οι κανόνες του Τζιχάντ απαγορεύουν αυστηρά την τρομοκρατία, την αδικία, το θάνατο, ιδιαίτερα των αθώων ανθρώπων, γυναικών και παιδιών».



Στην απολογία του ανέφερε ότι στο Κοράνι υπάρχουν περισσότεροι από 100 στίχοι που καταλήγουν σε τζιχάντ.



«Έτσι, άλλο είναι ο Τζιχάντ και άλλο είναι η τρομοκρατία». Υπεραμύνθηκε τη θέση του ότι έστειλε ανθρώπους για τζιχάντ, δηλαδή να υπηρετήσουν τον Αλλάχ, όχι για να κάνουν τρομοκρατία», όπως είπε.



Ο Καζίμ με άλλους έξι δικάσθηκε για πρόσληψη και  προπαγάνδα  για Τζιχάντ.

«Η λέξη τζιχάντ στα αραβικά, με την ετυμολογική της έννοια σημαίνει προσπάθεια, δέσμευση και με κάποιο τρόπο,  αφοσίωση, όπως κάνει κάθε μουσουλμάνος μέσα από την εκπαίδευσή του, ακόμη και στον πόλεμο και άλλες μορφές δραστηριοτήτων του ανθρώπου», είπε ο ιμάμης, όπως δημοσιεύεται στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης (η παρούσα παρουσίαση είναι από το lajmpress.com.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ