Σκόπια: ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ απαίτησαν την ανάκληση της απονομής χάριτος του Ιβάνοφ




Σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα των Σκοπίων παίζουν οι Αμερικανοί. Στη φωτό ο Μπράιαν Χόιτ Γι (α) με τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι.


Μάιος 18, 2016.

Ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, Μπράιαν Χόιτ Γι,  συναντήθηκε με τους τέσσερις αρχηγούς των κομμάτων στα Σκόπια μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και τους πολιτικούς χειρισμούς που προτάθηκαν στο Κοινοβούλιο.



Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Γι με συντονισμένες δημοσιευμένες δηλώσεις από την πρεσβεία των ΗΠΑ και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Μογκερίνι και Χαν- εκτίμησε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο άνοιξε το δρόμο για τη ματαίωση των εκλογών της 5ης Ιουνίου και ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να αναδείξουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.


Κεντρικό ρόλο στις ανακοινώσεις που δόθηκαν είναι η έκκληση που γίνεται προς τον πρόεδρο Γκεόργκι Ιβάνοφ για ακύρωση της απονομής χάριτος στα πολιτικά πρόσωπα που είναι κατηγορούμενα για εγκληματικές πράξεις.

Συγχρόνως και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με δηλώσεις του κάλεσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων των Σκοπίων να επιδείξουν σύνεση για την επίλυση της πολιτικής κρίσης και απαίτησε από τον πρόεδρο των Σκοπίων να αποσύρει την απόφαση για απονομή χάριτος σε πολιτικούς.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ