«Οι Αλβανοί στα Σκόπια έχουν όλα τα δικαιώματα»




Μάιος 10, 2016.

Στη μεγάλη διαμαρτυρία των Αλβανών του κόμματος Besa, ενώ υπήρχαν δεκάδες σημαίες της Αλβανίας,  η σημαία του κράτους των Σκοπίων,  δεν υπήρχε ούτε για δείγμα, σημειώνει  ο δημοσιογράφος Ζόραν Γιοβανόφσκι, στην ιστοσελίδα «Μακεντόνσκα νάτσια» - http://www.mn.mk/ .


Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συμπεριφορά δείχνει χωρίς αμφιβολία ποιοι είναι οι στόχοι τους. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από την διάσπαση, την αυτονομία και την έξαρση του εθνικισμού.



«Οι Αλβανοί στα Σκόπια απολαμβάνουν τόσα δικαιώματα που η πλειοψηφία των εθνικών μειονοτήτων σε άλλες χώρες, σε όλο τον κόσμο,  βλέπουν μόνο στα όνειρά τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.



«Αν ακούσει κανείς τους Αλβανούς θα δει ότι λένε συνέχεια ότι δεν έχουν δικαιώματα στη χώρα. Αλλά αυτό είναι πολύ άδικο και παραπλανητικό  και δεν συμβάλλει στην οικοδόμηση της συνύπαρξης των κοινοτήτων, αλλά την καταστρέφει», σημειώνει ο συντάκτης.



Τονίζεται,  ότι η αναφορά έγινε με αφορμή τη μεγάλη διαδήλωση των Αλβανών στα Σκόπια,  που δεν είχε σχέση με τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, που ζητούσαν να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με τους Σλάβους του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ