Η πόλη Αλ Χασάκα στη Συρία καταλήφθηκε από τους Κούρδους




Μάιος 14, 2016.

Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών Δυνάμεων, κατέλαβαν την πόλη Χασάκα που βρίσκεται στη βορειο ανατολική Συρία που οι Κούρδοι την καθορίζουν ως ‘δυτικό Κουρδιστάν’.




Σύμφωνα με την κουρδικά σελίδα Nerina Azad , που επικαλείται πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, μετά από έντονες μάχες με τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’,  κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο  της πόλης Χασάκα.



Την Παρασκευή (13 Μαΐου) σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά τρομοκράτες στις συγκρούσεις  και έγινε γνωστή και η απώλεια δύο μαχητών των Δημοκρατικών Δυνάμεων, όπως σημειώνεται.



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στην περιοχή γύρω από την πόλη αλ Χασάκα,  όπου βρίσκονται τα χωριά Ζιγιαράτ και Χουμέρα,  έγιναν αεροπορικές  επιθέσεις από συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και χτυπήθηκε οπλισμός βαρέων όπλων των ισλαμιστών.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ