Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία- με στόχο το προεδρικό σύστημα




Μάιος 23, 2016.


Ο παγκοσμίου φήμης οργανισμός αξιολόγησης «JP Morgan», ανέφερε ότι οι αντιθέσεις που υπάρχουν στην Τουρκία θα την οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.




Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης,  ανέφερε ότι στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος  AKP που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή του νέου πρωθυπουργού, Μπινάλι Γιλντιρίμ, υποστηρίχθηκε ότι η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα συνεχίζεται παρά τη λήψη της νέας εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.



Ο Ερντογάν και ο Γιλντιρίμ έχουν αποφασίσει για τα ονόματα των στελεχών της νέας τουρκικής κυβέρνησης και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο. 



Ο Ερντογάν σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση δήλωσε ότι οι υπουργοί που δεν θα είναι πιστοί στο κυβερνητικό έργο προβλέπεται να αντικατασταθούν.



Ο ίδιος επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση του προεδρικού συστήματος, σύμφωνα με την JP Morgan,  και προκειμένου να νομιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ