Αυξήθηκε και στη Ρωσία η ηλικία συνταξιοδότησης




Μάιος 11, 2016.

Μόσχα.

Η Δούμα ενέκρινε σήμερα στην τρίτη και τελευταία συνεδρίαση, ένα νομοσχέδιο με στόχο τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους κρατικούς και δημοτικούς υπαλλήλους.


 Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα  ‘Ανεξάρτητη’ (http://www.ng.ru/ ), «το νομοσχέδιο έχει περάσει όλους τους ελέγχους που απαιτούνται από το νομικό τμήμα»,  όπως δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής Επιτροπής της Δούμα, αρμόδιος για την ομοσπονδιακή δομή και την τοπική αυτοδιοίκηση, Βίκτορ Καζάκοφ.


Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2017. Οι νέοι κανόνες θα επηρεάσουν τους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους καθώς και πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Προβλέπεται η σταδιακή αύξηση ανά έτος από έξι μήνες με όριο συνταξιοδότησης τα 65 έτη για τους άνδρες και τα 63 για τις γυναίκες.


--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ