Συρία: Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Γαλλίας…




«Οι Ισλαμιστές αντάρτες για τη Γαλλία στο Μάλι είναι τρομοκράτες, στη Συρία είναι φίλοι!»


Μάιος 18, 2016.



Ενώ η Γαλλία δεσμεύθηκε να παρέμβει στο Μάλι για την Προστασία του Κράτους, εναντίον των Ισλαμιστών μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, θεωρεί ότι τα ίδια παιδιά, οι τζιχαντιστές που φωνάζουν ‘Αλλάχ Ακμπάρ’ και μάχονται κατά του «άπιστου καθεστώτος» στη Συρία είναι ‘αντάρτες για την ελευθερία και τη δημοκρατία»!



Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη Γαλλία, όταν στην πραγματικότητα καταστρέφεται το συριακό κράτος, καταστρέφονται οι υποδομές των μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας, οι αγωγοί καυσίμων, τα σχολεία, τα ΑΤΜ, τα αστυνομικά τμήματα και όλα τα κυβερνητικά όργανα!



Ενώ η Γαλλία πιστεύει ότι έχει καθήκον να στείλει ελικόπτερα και αεροπορικές δυνάμεις για να βομβαρδίσουν τους ισλαμιστές στο Μάλι, κατηγορούν το συριακό στρατό ότι «διαπράττει  μια βάναυση επιθετικότητα» που υπερασπίζει το κράτος το έδαφός του!



Εμείς, όμως, οι Σύριοι, δεν ζητήσαμε από τη Γαλλία να μας βοηθήσει για την καταπολέμηση αυτών των εξτρεμιστικών συμμοριών που καταστρέφουν τη χώρα μας, αλλά εμείς απλά λέμε στους Γάλλους πολιτικούς να «f*** off» και να σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το συριακό λαό που ζει σήμερα την  κρίση της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου ντίζελ, χάρη σε αυτούς «τους αντάρτες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», οι οποίοι φαίνεται να πιστεύουν ότι η εγχώρια ηλεκτρική ενέργεια και τα σχολεία ανήκουν στο «καθεστώς»!



Ευχαριστούμε επίσης και την ΕΕ,  που έχει οργανώσει πολλά συνέδρια «των φίλων του συριακού λαού» και κάθε φορά  εκφράζουν έναν  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τρόπο στήριξης του συριακού λαού: να πιέσουν με κυρώσεις!



Κάθε φορά που έχουμε ξεμείνει από ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, πετρέλαιο, τρόφιμα και ψωμί, θυμόμαστε «τους φίλους του συριακού λαού» και αισθανόμαστε, δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσο, ευγνώμονες για αυτούς τους αγαπητούς φίλους!



Με τέτοιους φίλους, δεν χρειαζόμαστε άλλους εχθρούς!



Κάποιος μπορεί να πει: «Η Γαλλία δεν υποστηρίζει τους τζιχαντιστές στη Συρία, αλλά υποστηρίζει τους «αντάρτες» που αγωνίζονται «για την ελευθερία και τη δημοκρατία» και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δέχθηκε τον Μουάζ αλ Χατίμπ  , επικεφαλής του λεγόμενου συνασπισμού της συριακής εθνικής αντιπολίτευσης τον οποίο αναγνώρισε  στη Ντόχα με την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στη Συρία, Ρόμπερτ Φορντ και τον πρίγκιπα του Κατάρ, στο παλάτι στο Παρίσι και τους αναγνώρισε ως «Νόμιμο εκπρόσωπο του Συριακού Λαού».



Μπορεί κανείς να γνωρίσει ποια είναι η φύση αυτών των ανταρτών στη Συρία, όταν γνωρίζει ότι ο  Μουάζ αλ Χατίμπ  , ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ένας πολιτικός που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, ήταν πολύ απογοητευμένος με την απόφαση των ΗΠΑ να εντάξει την «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» στη μαύρη λίστα των τρομοκρατών που συνδέονται με την ‘Αλ Κάιντα’ που  είναι το κλειδί της στρατιωτικής δύναμης που μάχεται το συριακό στρατό στη Συρία.



Ο Μουάζ αλ Χατίμπ  στην ομιλία του των Φίλων της Συρίας στη συνάντηση στο Μαρακές- Μαρόκο στις 12-12-2012 είχε δηλώσει: 


«Η απόφαση να ενταχθεί στη μαύρη λίστα μία από τις ομάδες που μάχονται το καθεστώς, τρομοκρατική οργάνωση, πρέπει να επανεξεταστεί!».






--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ