Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι αρνείται να επιστρέψει στην πρωθυπουργία





Μάιος 29, 2016.

Ο πρώην πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι ανακοίνωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης.




«Πρωτεύει το ενδιαφέρον μου για τη χώρα και αποφάσισα να μην επιστρέψω ως πρωθυπουργός, αλλά, και  δεν θέλω να αφήσω την εντύπωση ότι κάνω κινήσεις προς την κατεύθυνση σε κάποιο προσωπικό στόχο ή θέση», δήλωσε ο αρχηγός του μέχρι πρόσφατα κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Τέλεγκραφ’.


(Σημ. το δεύτερο σκέλος της δήλωσής του αναφέρεται σε σενάρια που δημοσιεύθηκαν ότι προσβλέπει στην προεδρία της χώρας).



«Συμφώνησα στην άποψη των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών να παραιτηθώ 100 ημέρες πριν από τις εκλογές. Κράτησα το λόγο μου και εκπλήρωσα τη δέσμευσή μου. Δυστυχώς, άλλοι, κυρίως το SDSM (Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα),  δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους και αποστασιοποιούνται από τις εκλογές. Θέλω να δείξω ότι μπορώ να λειτουργήσω και από άλλη θέση όπου την οποία θα διεκπεραιώσω με επιτυχία" , δήλωσε ο Γκρούεφσκι.



Πρόσθεσε ότι εάν επέστρεφε στη θέση του πρωθυπουργού, θα  μπορούσε κάποιος να εικάσει ότι η χώρα αντιμετωπίζει κινδύνους, και έπρεπε να τους αντικρούσει  ως πρωθυπουργός.

«Προτεραιότητά μου ήταν πάντα η επιτυχής πορεία του κόμματος και του κράτους. Αν η άποψή μου αυτή συμβάλλει στη μείωση των εντάσεων στην κοινωνία, θα ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω», δήλωσε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.



Ο Νίκολα Γκρούεφσκι ήταν πρωθυπουργός από το 2006 έως Ιανουάριο του 2016 και ήταν επικεφαλής τεσσάρων διαδοχικών κυβερνήσεων στη χώρα. Είναι ο πρόεδρος του κόμματος VMRO-DPMNE από το 2003.






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ