Ρωσική "βάση" στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας





Μάιος 23, 2016.

Η Ρωσία θα δημιουργήσει μια νέα βάση στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, όπου θα εκπαιδεύσει νέους για την τρομοκρατία.




Η είδηση της άφιξης των ρωσικών ειδικών δυνάμεων έρχεται σε μια στιγμή που οι Ισλαμιστές μέσω μηνυμάτων και βίντεο απειλούν με ιερό πόλεμο (τζιχάντ) τους Χριστιανούς στη Σερβική Δημοκρατία και προκαλούν για εμφύλιο στη Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.



Οι Ρώσοι ειδικοί θα βοηθήσουν την αστυνομία στη «Σερβική» για την τρομοκρατία, όπως συμφωνήθηκε με τους επικεφαλής των Υπουργείων Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Μόσχας σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα στη Μπάνια Λούκα.



Δεν αποκλείεται η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της αστυνομίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας με τη δημιουργία ενός κέντρου για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και ταχείας επέμβασης, όπως υπάρχει και στη Σερβία, αξιολογεί ο αναλυτής της ‘Σερβικής’ στη Μπάνια Λούκα, Σαρντιάν Σουσούνιτσα.



Ο υπουργός Εσωτερικών της ‘Σερβικής’,  Ντράγκαν Λούκατς, μετά τη συνάντηση με τους Ρώσους συναδέλφους είπε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των συνομιλιών του περασμένου έτους, όταν υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασία με τη Μόσχα.



Ο Λούκατς πρόσθεσε ότι είχε συμφωνηθεί «κατάρτιση ειδικών στον τομέα της Σερβικής από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ