Σκόπια: Μόνο το κόμμα του Γκρούεφσκι θα λάβει μέρος στις εκλογές;




Μάιος 16, 2016.

Η  κρατική εκλογική επιτροπή των Σκοπίων την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει  ότι υποβλήθηκε μόνο ένας εκλογικός κατάλογος με τους υποψηφίους,  από ένα κόμμα, το κυβερνών VMRO-DPMNE και των εταίρων του συνασπισμού του,  για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματισθεί στις 5 Ιουνίου.




Σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug, μόνο ο κατάλογος των υποψηφίων του κόμματος αυτού βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Εκλογική Επιτροπή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Αλεξάνταρ Σισακόφσκι.



Το μέλος της Επιτροπής που προέρχεται από τις τάξεις του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (DUI), δήλωσε ότι θα πρέπει να εξετασθεί εάν η εξέλιξη αυτή είναι νομότυπη σύμφωνα με το Σύνταγμα για τη διεξαγωγή εκλογών.



Επίσης, η Βιολέτα Ντούμα της Εκλογικής Επιτροπής, που προέρχεται από το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης,  εξέφρασε την ανησυχία της για την τροπή που έχει λάβει η εκλογική διαδικασία.



Την ίδια άποψη από το ίδιο κόμμα έχει και ο Ιγκόρ Μίλεφ, ο οποίος τόνισε ότι «Μέχρι τώρα υπάρχει μόνο ένας κατάλογος υποψηφίων  από τα κόμματα, που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν έχουν καμία δυνατότητα επιλογής».



Ωστόσο, η εκπρόσωπος από το VMRO-DPMNE στην Εκλογική Επιτροπή, ισχυρίσθηκε ότι ο κατάλογος που υποβλήθηκε από το κόμμα της περιλαμβάνει 21 κόμματα (που έχουν συμμαχήσει με το κυβερνών κόμμα).



«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, πρόσθεσε, ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μεμονωμένα εάν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ