Η Ουκρανία κτίζει τείχος στα σύνορά της με Ρωσία




«Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του ‘Τείχους’ κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία , προχωρά βάσει του σχεδίου», γράφει το δημοσίευμα

Μάιος 14, 2016.

Οι μηχανικές και τεχνικές εργασίες για την οικοδόμηση ενός ‘τείχους’ σε σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Λουχάνσκ, όπως δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο υφυπουργός  επί του θέματος, Γκεόργκι Τούκα, όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes.




Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι τεχνικές ομάδες, γεωλόγων και επιθωρητών εργάζονται ήδη για τη διερεύνηση της κατάστασης του εδάφους και την προετοιμασία του έργου.



Ο ίδιος ανέφερε ότι σε δύο περιοχές που θα χτισθεί το τείχος αγρότες της περιοχής έχουν φυτέψει σιτηρά παρά την ανακοίνωση της κυβέρνησης.



Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, είχε ανακοινώσει ότι το Κίεβο θα ανεγείρει στα σύνορα με τη Ρωσία, ισχυρό και σύγχρονο συγκρότημα άμυνας.



Λίγο αργότερα, ο πρώην πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ είχε ανακοινώσει την έναρξη της κατασκευής των «πραγματικών κρατικών συνόρων» με τη Ρωσική Ομοσπονδία.



Το έργο ονομάζεται «Τείχος» (стіна ) και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών ετών. Το Φεβρουάριο είχε ανακοινωθεί ότι το 20 τοις εκατό του συνολικού έργου είχε κατασκευασθεί.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ