Στη Ρουμανία ψηφίζουν την απαγόρευση γάμων σε άτομα του ιδίου φύλου



φωτό της ρουμανικής ΜΚΟ "Συνασπισμός για την Οικογένεια" ("Coaliția pentru Familie")


Μάιος 24, 2016.


Βουκουρέστι.


Στη Γερουσία της Ρουμανίας,  παρουσιάσθηκε η «πρωτοβουλία για την έγκριση των τροποποιήσεων του Συντάγματος που θα απαγορεύει ουσιαστικά τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου, αναφέρει το «Fokus».



Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην υποβολή της πρότασης συμπεριλαμβάνονται ένας αριθμός ΜΚΟ του «Συνασπισμού για την Οικογένεια», που προτείνουν ο γάμος που θα καθορίζει το Σύνταγμα να είναι η «Ελεύθερη ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας», σε αντίθεση με το υπάρχον κείμενο που αναφέρεται αόριστα «η ελεύθερη ένωση μεταξύ συζύγων».


Οι εκπρόσωποι του «Συνασπισμού» υπέβαλαν στη Γερουσία τρία εκατομμύρια υπογραφές που συγκέντρωσαν σε όλη τη χώρα, που υποστηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία.


«Αυτό αποτελεί ένα ιστορικό εθνικό και ευρωπαϊκό προηγούμενο. Τρία εκατομμύρια πολίτες της Ρουμανίας υπέγραψαν από κοινού ένα νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, Μιχάι Γεωργίου (Mihai Gheorghiu).


«Υπάρχει μία ευρωπαϊκή τάση και για αυτό η Ρουμανία πρέπει να προσαρμόσει τον ορισμό του γάμου. Πέρυσι η Κροατία και η Σλοβενία πραγματοποίησαν με επιτυχία δημοψηφίσματα για την εισαγωγή τέτοιων ορισμών στα Συντάγματά τους», πρόσθεσε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ